Adana Kebap Tarifi

Adana Kebap Tarifi

Dışarıda istediğiniz rahatlıkla kebap yiyemiyorsanız ve evinizde yapabilme durumunuz var ise artık çok kolay bir şekilde Adana Kebap Tarifini yapabileceksiniz. Artık ne garson derdiniz ne istenmeyen sipariş derdiniz kalacak bütün kontroller sizin elinizde. Vermiş olduğumuz tarifle artık evinizde çok kolay bir şekilde tarif yapabileceksiniz. Mutfak çok zenginleşse bile adana kebapsız kalamadığımız bu günlerde sizlere vermiş olduğumuz tarifin adımlamaları çok kolay eğer mutfakta yeniyseniz bile vereceğimiz tarif ile oldukça kolay bir şekilde adana kebap yapabileceksiniz. Başka ülkelere başka şehirlere bile gitsek adana kebap dürüm yemeden duramayacağımızı herkes bilmekte. E bu durumdayken bizlerin de sizlere çok detaylı adana kebap tarifi vermemiz gerekmez mi ?

COVID olduğu için dışarı çıkmak istemiyor ve evde yemek yapıp eğlenmek ve yaptığınız o muhteşem yemeği yeme vaktiniz gelmedi mi ? Evet bizce de gelmiş artık bunun vakti. Havaların güzelleştiği ve piknik sezonunun açıldığı bu dönemlerde artık herkes mangal yapmakta ve adana kebap yapmakta Artık dışarıdan adana kebap almak zorunda kalmayacak evde çok basit bir şekilde yapabileceksiniz.

Vermiş olduğumuz tariften ilham alıp artık bahçenizde, bağınızda, mutfağınızda kolay bir şekilde adana kebap yapıp hem kendinizi hem ailenizi mutlu edebileceksiniz umarım vermiş olduğumuz tarifi beğenirsiniz. Eğer malzemeleri hazırladıysanız sizi adana kebap hakkında bilgilendirdikten hemen sonra malzemeleri ve yapılış adımlamalarını verelim ve bu enfes yemeği yapmaya başlayın.

Sizlere bir önerimiz daha var ızgara telinin hemen altına bir tepsi koyun ki yağlar tepsiye damlayabilsin. Eğer fansız programda çalıştırabilirseniz etin kuruması önlenebilir.

Kebabın Tarihçesi

Kebap aslında ateşin bulunmasından bu yana kadar olan bir yemek türüdür. Kebabın sözlük anlamına bakıldığında ise doğrudan doğruya ateşte pişen et veya bir kapta pişen et anlamına gelmektedir. Ateşin bulunduğu dönemlerde herkes ateş başında etin pişmesini beklemektedir ve bu sayede aslında sofra kültürü ortaya çıkmıştır. Kebap kelimesi ise Sümer dilinde aslına közlemek anlamına gelmektedir. Kimilerine göre ise Arapçada kebap et yemeklerine genel olarak verilen isim olarak bilinmektedir. Kebap Türkiye’ye nerden geldi sorusuna ise cevabımız şu;

Arap ülkelerinden Anadolu’ya gelen fellahlar aracılığıyla aslında Anadolu da ünlenmiş tanınmıştır kebap.

Pers Hükümdarı olan Darius savaşa gitmeden önce kızarmış eti bir şişe geçirir askerlerine güç gösterisi yapar. O dönemlerde kebap aslında güç ve zenginlik göstergesiymiş. İnsanlık tarihinde yeme-içme kültürü çok aşamalı bir şekilde gelişmiştir haydi gelin kebabın Türk mutfağındaki yerinden biraz bahsedelim.

Türk Mutfağında Kebabın Yeri

Türk mutfağında kebabın oldukça büyük bir yeri ve önemli bir yeri bulunmaktadır fakat hak ettiği konumu yeni yeni kazanmıştır. Son zamanlarda kebap restoranlarının kendini geliştirmesi ve lüksleştirmesi ile kebap sunumlarının değişmesi bunlara tabii ki katkı sağlamıştır. Kebap aslında lezzetinin yanı sıra sunumu ile Dünya şeflerinin ustalarının ilgisini oldukça çekmektedir. Yani bütün Türkiye aslında kebap ile herkes kebabın bizdeki yerini bilmektedir.

Günümüzde Kebap

Aklınıza kebap lokantaları ve belirli yerler gelmekte kebap dendiğinde fakat kimse bunu derinlemesine incelemiyor kebap aslında farklı bir yemek kültürüdür. Aslında ilerisini düşündüğümüzde kebap bir pişirme şekli de olabilmekte. Örnek verilecek olursa; Kestane, Kebap, Peynir Kebabı bunlardan iki örneği.

Bölgelere göre kebabın içerisindeki malzemeler ve sunumu farklılaşmakta yani o yörenin kültürüne hakim olabilmektesiniz. Gaziantep mutfağında kebapta meyve kullanılmazken Suriye Halep kısımlarında kebapta meyve kullanımı oldukça yaygındır. Anadolu da kebapta meyve kullanımına ise çok nadir rastlayabilirsiniz ve o da oldukça zor görülmektedir. Adana ve Urfa bölgelerinde genellikle baharat belirleyicidir.

Eğer bu tarz bilgilendirmeleri ve verdiğimiz yemek tariflerini kaçırmak istemezseniz bizleri sosyal platformlardan takip edebilir “sizeyemektarifleri” olarak bulabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun diyoruz eğer malzemeleri hazırladıysanız sizleri mutfağa alalım ve bu enfes tarifi yapmaya başlayalım.

Diğer yemek tariflerine bakmak isterseniz buradan ulaşabilirsiniz.

Adana Kebap Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 350 gr Kıyma(Dana)
  • 300 gr Kıyma(Kuzu)
  • 1 Baş Sarımsak
  • 2 Tane Kuru Soğan
  • 1 Çay Kaşığı Pul Biber
  • 1 Çay Kaşığı Karabiber
  • 2 Tatlı KAŞIĞI Biber Salçası(Acı)
  • 1/2 Bağ Maydanoz

Adana Kebap Tarifi, Yapılış Aşamaları

  1. Küp küp doğramış olduğunuz soğanları suyunu süzdükten sonra derince bir kaba aktarın.
  2. Dövmüş olduğunuz sarımsakları soğana ekleyerek karıştırın. Karıştırmış olduğunuz kıymaları bu karışıma ilave edin ve harmanlamak suretiyle karıştırın.
  3. Pul biber, karabiber ve acı biber salçasını da ekleyerek köfte karışımına gerekirse yoğurarak iyice yedirin.
  4. İnce bir şekilde doğramış olduğunuz maydanozu ekleyin. Ardından sıvıyağı ilave edin ve köfte karışımını güzelce karıştırın. Ardından köfte harcınızı dinlenmesi üzere buzdolabına alın.
  5. Kullanacağınız fırın içi ızgara telini kuyruk yağı yoksa tereyağı yardımıyla yağlayın.
  6. Yassı şekilde şişlere dizmiş olduğunuz kebapları fansız olarak ayarladığınız 200 derece fırında yaklaşık olarak 20-25 dakika pişirin.

 

YAZAR BİLGİSİ
Birbirinden farklı yemek tarifleri, tatlı tarifleri, binlerce doğal yemek tarifleri, salata tarifleri ve pratik yemek tariflerini sizlere sunmaktan mutluluk duyan bir kişi. Size Yemek Tarifleri
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.