Evde Şeftalili İce Tea Tarifi, sevilen lezzet ice tea buzlu çay anlamına gelmektedir. Hali hazırda kültürümüzün ayrılmaz bir parçası olan...
Ayvanın Faydaları Nelerdir
Ayvanın Faydaları Nelerdir, Kış mevsiminin olmazsa olmaz meyvelerinden olan ayva, hem dalından kopmuş haliyle hem de tatlılarıyla sofraları süslüyor. Reçeli kahvaltı sofralarında yer alırken, hoşafı da akciğerleri temizliyor. Özellikle nezle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar için doğal bir ilaç niteliğinde olan ayvanın, faydalarını sizler için derledik. Mevsiminde tüketilen ayvanın vücuda birçok faydası var. Hem tok hissettirmesi, hem de kabuğu ve yaprağında bulunan vitamin ve minerallerin vücut için çok faydalı olmasından dolayı, ayva kesinlikle tüketilmesi gereken bir meyve. Gülgillerden olan ayvanın faydalarına göz atalım.
Ayvanın Faydaları Nelerdir
- Ayvanın 100 gramı sadece 40 kalori içermektedir. Özellikle kışın uygulanan diyet listelerinde ilk sıralarda yerini almaktadır. Glisemik indeksi düşük olduğundan ötürü, ayva kan şekerini yükseltmemektedir. Diyabet hastalarının da tercih edebileceği meyveler arasındadır.
- İçerisindeki fitokimyasallar sayesinde vücudun bağışıklık direncini hastalıklara karşı güçlendirmektedir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu C vitamininin neredeyse %30 unu ayvadan alabiliriz.
- Ayva kan içerisindeki oksijen miktarını artırıp, kan dolaşımını sağlamaktadır. Böylece saç diplerine kadar ulaşan kan hücreleri, saçların daha parlak ve güçlü olmasını sağlarlar.
- Bu özelliği sayesinde ayva ciltteki genç hücrelerin sayısını da artırıp kırışıkların giderilmesinde de yardımcı olabilmektedir.
- Yüksek antioksidan içeriği sayesinde, vücutta dolaşan serbest radikallere karşı savaşmaktadır.
- Kan basıncını düşüren ayva, yüksek tansiyon riskinin azaltılmasında da yardımcıdır. Kalp ve damar sağlığını korunmaktadır.
- Gaz probleminden muzdarip olanlar içinde, haşlanmışı tavsiye edilen ayva sindirimi kolaylaştırır. Mide ve bağırsakta bulunan fazla toksinlerin atılmasını sağlar.
- Ağız kokusunu gidermekte etkilidir
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR