Diyet ve Diyet Hakkında Her Şey

22.08.2020
655
Diyet ve Diyet Hakkında Her Şey

Diyet ve Diyet Hakkında Her Şey, Kilo sorununuz artık bizimle tarihe karışacak. İlk başta kilo vermeye karar vermiş olduğunuz için sizi tebrik ediyoruz, ilk adımı attığınıza göre artık ikinci adımı birlikte atmaya başlayacağız. Evet bizim gibi çoğu insan yemek yemekten hoşlanır fakat yemek hakkında da çok geçerli olmayan bilgi sahibidir

Evet şimdi üçüncü adımdan bahsedeceğiz, herkes diyet yapmak için pazartesi günlerini bekler biz pazartesi gününü beklemeden sizin tamamen hazır olduğunuzu hissettiğiniz bir gün başlayacağız diyet yapmaya.

Dördüncü adım ise kilo verdiğimizde artık eskiden beslendiğimiz gibi beslenmeyeceğimizi hatırlayalım artık yeni bir beslenme tarzımız, düzenimiz olacak. Eğer herhangi bir soruna sahipseniz lütfen diyete başlamadan bir uzmana danışmayı unutmayın. Uygun görüldüğünüz zaman başlamayı unutmayın. Her insanın yapısı farklıdır bu yüzden verilecek diyet programı da verilecek kilo da farklı olmalıdır bu doğaldır. Bizim için tek önemli nokta istikrar ve karar eğer bu ikisine sahipseniz bu dünyada neredeyse her şeyi başarabilirsiniz. Herkes kilo vermenin zor olduğunu düşünür aslında sizlere bunun o kadar zor olmadığını bunun binlerce yöntemi olduğundan bahsedeceğiz. Sizin yapınıza göre bir diyetin olduğunu sakın unutmayın insan doğasında çok çaba olmadan da farklı forma girmenin yöntemi bulunmaktadır. Ve bunu yaparken sağlık konusunda bir sıkıntı yaşamaz. Bunun bir sırrı yoktur bu sadece istikrar ve karardan oluşur yazmış olduğumuz makale umarım size yardımcı olur.

Zayıflamaya İlk Adım

Herkesin nasıl zayıflarım diye düşündüğü bir zaman dilimi illaki vardır. Sizlere bunu yapmak için gereken adımları vereceğiz.

  • İlk önce kendimizi zayıflamanız gerektiğine ve zayıflayacağınıza inandıralım.
  • Diyet öncesindeki hafta yiyip içtiğinizi bir deftere not alalım.
  • Aldığınız notlar içerisinde size kilo aldıracak besinleri tespit edelim.
  • Programımıza bu besinleri dahil etmeyelim.
  • Haftada vermemiz gereken kiloyu hayal ürünü olmadan gerçekten verebileceğimiz rakamı kendimiz belirleyelim.
  • Haftalık beslenme programımızı ayarlayalım.
  • Eğer isterseniz kilo problemleri yaşamadığınız döneme ait bir resim varsa her gün görebileceğiniz bir kısma koyun veya asın.
  • Haftanın ilk günü veya yarın değil ruhsal anlamda kesin hazır olduğunuzda başlayın.
  • Olumsuz duygu ve düşünce etkisinde kalmayalım.

Diyet ve Diyet Hakkında Her Şey, Eğer bir yemeği hayal ederseniz zayıflamayı kendinize mümkün kılmayacaksınız demektir. Bunu hayal ettikten sonra zayıfladıktan sonraki sizi hayal etmeye birazcık başlamamız gerekmektedir. Aç olmasanız bile birisi gelip size “Yemek yiyelim mi?” diye sorduğunda o yemeğin lezzeti hakkında düşünmeye başlar ve bu yoldan yola çıkarak kendinizi acıktırmayı başarırsınız. Sonra bir bakarsınız o yemeği önünüzde buluverirsiniz. Sonrasında diyetinizi vs. düşünmeden o yemeği tüketmiş bulursunuz. Sonrasında bir suçluluk hissedersiniz ve tartıya çıktığınızda kendinizi yine eski halinizde bulup öfkelenmeye başlarsınız. Sonrasında bütün suçun metabolizmada olduğunu düşünürsünüz. Ve bu kısır döngü hep böyle devam eder.

Evet biz sizlere ne yapmanız gerektiğini ve bunun oldukça kolay olduğunu anlatacağız, Önce hayalinizi, davranışlarınızı ve bunun sonucunda hayatınızı değiştirmelisiniz. Aç kalacağım korkusunu yenmelisiniz, yemek yeme hayali ve aç kalma korkusu bağlantılı olduğu için. En sevdiğiniz yiyeceği sevmediğiniz bir yiyecekmiş gibi hayal etmeye başlayın. Yapılan araştırmalara göre 21 günde alışkanlık edinebiliyormuşsunuz.

İdeal kiloya erişmenin sırrı ise;

  1. Düşünmek
  2. İstemek
  3. Gerçekleştirmek
  4. İdeal Kiloya Ulaşmak

Zayıflamayı Kolaylaştıran 20 Şey

  • Acıktığınızda bir su bardağı (ılık) su için.
  • Yeni hobiler edinmeye çalışın.
  • Yediğiniz şeyleri ne kadar yemeniz gerektiğini bilin karbonhidrat/kalori hesabı yapın.
  • Eğer arabayla gitmeden ulaşabileceğiniz bir mesafe var ise yürüyerek gidin.
  • Asansör kullanmak yerine merdiven kullanan olun.
  • Tabağınıza koyulan her yemeği yemek zorunda olmadığınızı unutmayın.
  • Yemek yemeden yarım saat öncesinde bir su bardağı su (ılık) için.
  • Çok uzun süre aç kaldığınızda kan şekeriniz düşebilmektedir, eğer isterseniz öğün aralarında meyve, yoğurt veya süt içebilirsiniz bu sizin asıl öğüne biraz daha tok kalmanızı sağlayacaktır.
  • Yemek yerken salata ile başlangıç yapmak önemlidir bu sizin ana yemeğe geçene kadar doyurur ve fazla yemek yenmemiş olur.
  • Hızlı kilo vermeyi unutmaya çalışın, hızlı kilo veremezsiniz su kaybedersiniz.
  • Şekersiz sakız çiğnemek yararınıza olacaktır, sakız sayesinde metabolizmanız %20 hızlı çalışacaktır.
  • Sıcak olan bir yemek ayakta atıştıracağınız bir yemekten her zaman daha doyurucu olur.
  • Günde en az 2, en fazla 3 litre su içmeye kendinizi alıştırın. Su içmezseniz yaktığınız yağları dışarı atamayacaksınız. Eğer suyu çok fazla içerseniz böbreklerinizi yorarsınız.
  • Beynin yemek yeme süresi 20 dakikadır. Lokmaları yavaş yavaş çiğnemeye çalışın 20 dakika sonrasında doyduğunuzu hissedeceksiniz.
  • Akşam yemeğine ana öğün bırakılmaz.
  • Şeker kullanmak yerine tatlandırıcı kullanmanız yararınıza olacaktır.
  • Diyet ve sporun birleşmesi mucizelere sebep olmaktadır, sporu kesinlikle önermekteyiz.
  • Kızartma alternatifi ızgarada pişmiş olanıdır. Izgara her zaman daha lezzetlidir.
  • Yemekler, salatalar veya balığa zeytin yağı kullanmak yerine sprey kullanmanızı önermekteyiz bu sizi fazladan 100 kaloriden kurtaracaktır.
  • Umudunuzu kaybetmediğiniz de kilo kaybedeceksiniz!

Diyet ve Diyet Hakkında Her Şey

Fazla Kilo Neden Olur Sebepleri Nelerdir ?

Diyet ve Diyet Hakkında Her Şey, Manevi tatmine ulaşamamış kişilerin yani sevgiye doymamış insanlarda “tüketim tutkusu” adlı bir şey ortaya çıkmaktadır. Bu tarz insanlar doymak bilmezler. Genellikle öfke, korku ve aç olmayı birbirinden ayıramazlar ve hepsini aç olmak olarak nitelendirirler. Kendini ne zaman sinirli hissetseler yemeğe saldırırlar. Üzüldüğünde, canı sıkıldığında, yalnız kaldığında da yemekten vazgeçemez. Fazla yemek yemeyi adet edinmiş kişilerin sayısı oldukça fazladır. Yani bütün metabolizması yemek yemeye programlıdır.

Besinlerin yani beğenilen besinleri yediğinizde o mutluluk hissini bu tarz insanlar bir ömür boyu hissedebilirler. Eğer istedikleri besini (yemeği) yiyemezse yaşamdan bir haz alamaz. Mutluluğun anlamı onlar için mutfaktır yani besindir. Şişman kişilerin çoğu çocukluğuna inildiğinde sevgisiz kalmış kişilerdir. Bu eksikliği yemek ile gidermeye çalışmaktadırlar. Her türlü sıkıntı veya sorundan yemekle kaçarlar. Eğer bu alışkanlığından vaz geçemezlerse bu onlar için ilerde büyük problemler yaratmaktadır.

Kilonun sebebi sadece çocukluktan kalma problemler değil bu tarz şeylerde olabilmektedir.

  • İlaç
  • Hareketsizlik
  • Hormon bozukluğu
  • Beslenme alışkanlığı
  • İlerlemekte olan yaş
  • Hamilelik gibi faktörler

Bilinmekte olan üç tip beslenme bozukluklarından bahsedelim;

Beslenme Bozukluk Tipleri

  1. Devamlı Açlık (Boulemie);Kişi ne kadar yemek yerse yesin kendisini sürekli aç hisseder ve yemek yer.
  2. Aşırı Yemek Yeme (Phagomanie);Aç olmasa bile gereksiz yere yemek yeme tutkusu oluşan kişilere denir.
  3. Zorlu Düşünce Etkisi Altında Yemek Yeme (Stiomanie);Bu tip insanların düşünceleri saplantı haline gelmiştir ve sürekli yemek yeme eğiliminde bulunurlar.

Nedeninin hiçbir önemi yoktur şişmanlık bir hastalıktır. Çünkü şişmanlık ya ruhsal ya bedensel bir hastalığın belirtisi yan etkisidir. Veya uzun süren bir şişmanlıktan sonra bedensel veya ruhsal bir hastalık ortaya çıkmak üzeredir. Kilo sorunu olan erkeklerde %30,kadınlarda ise %55 oranında kansere yakalanma riski vardır.

Normal standartlarda %20 den fazla kilosu olanlarda ölüm oranı normal kilolulara göre %40 daha fazla olduğu bir araştırmada gözlenmiştir. Normalde standartlarda %40 ve daha üstünde kilolara sahip olan kişilerin ölüm oranında %100’e yakın artış bulunmaktadır. Yani görünüşe göre şişmanlık derecesi arttıkça sağlık bozuluyor ve ölüm oranı artıyor. Şişman olan kişilerin yaşam süresi şişman olmayanlardan kısa olduğu gözlenmektedir.

Görünmekte ki insanlık kendi bedenine yaptığı yıkıcı hareketler sonucunda eceli için bir zemin oluşturmaktadır. Şişmanlık ve şeker hastalığı arasında bir paralellik vardır. Şişman olan insanların safra taşı oldukça sık bulunmaktadır. Şişmanlarda diyafram hareketleri zor olduğu için solunum rahatsızlıklarına yol açtığı bilinmektedir. Ve bu yoldan kalp ve akciğer hastalıkları da doğmaktadır. Şişmanlarda bulunan yüksek kolestrol damar sertliği problemine yol açmaktadır ve bu da yüksek tansiyon veya kalp yetmezliği hastalığına böbrek veya göz hasarlarına hatta beyin kanamalarına yol açıyor.

Bu organların işlevini yerine getirebilmesi için gerekli çalışmaları yapabilmesi gerekmektedir. Karın bölgesinde biriken yağlar kişinin nefes alış-verişini olumsuz etkilediği için damarlarındaki bütün dokuların ve hücrelerin beslenmesi bozulacaktır. Herhangi bir organa ne kadar az oksijen ve kan giderse o organ o kadar çabuk yaşlanır ve ortaya hastalıklar çıkar.

Karın bölgesinde oluşan yağlardan kurtulmak ve doğru nefes almayı öğrenmek için nefes sanatı bilmek gerekir makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Öğün Atlamak Zayıflatır Efsanesi Gerçek Mi ?

Diyet ve Diyet Hakkında Her Şey, Oldukça klişeleşen bir söz olan öğün atlamak zayıflatır sözü bazı kişilerin çok az yemek yemelerine rağmen kilo almadan duramadıkları gerçeğiyle yalan olduğu kanıtlanabilir. Fakat ne kadar yediğinizin değil ne yediğinizin önemli olduğunu unutmayın. Öğün atlamak vücutta yağ depolanmasına sebep olacaktır. Günde üç öğün yemek yemeye özen göstermenizi tavsiye etmekteyiz.

Tek Tip Beslenme İle Zayıflanır Mı ?

Dengeli ve sağlıklı bir beslenme programı içerisinde karbonhidrat, yağ, mineral ve proteinden oluşmalı. Bu sayede sistem sağlıklı bir yaşam sürdürebilir. Bu alan için Rus Doktor farelerle bir çalışma yapmıştır deneyde fareler süt yağı, süt şekeri ve süt proteini ile beslenmiştir. Bu deney sonucunda tek tip beslenmenin zararlı etkilediği gözlenmiştir. Eğer insan az kalori alıp hareket ederek yaktığı kalori miktarını arttırabilirse kilo kaybı gerçekleşir. Yağ miktarı, kalori miktarından neredeyse iki kat fazla olduğu için yapılabilecek en iyi hareket yağdan kurtulmaya çalışmaktır. Az yağlı besinlere rağmen kilo veremiyorsanız problem insülin direncinden kaynaklı olabilir. Bu sizde bir rahatsızlık olduğu anlamına gelmez fakat yediğiniz şeylere dikkat etmeniz gerektiği anlamına gelir.

İnsülin nedir buradan bakabilirsiniz.

Gıdalar (Protein-Karbonhidrat)

Yiyebileceğiniz besinlerin içerisindeki maddelerde sağlık açısından dikkat etmeniz gereken bazı konular bulunmaktadır. Eğer bu konulara dikkat etmezseniz aynı öğünde o iki besini yememeniz gerektiği halde yediğinizde ve ayrı ayrı faydaları olmalarına rağmen size zararı dokunabilecektir. Bazı besinler çok kısa bazı besinler çok uzun sürede sindirilmektedir. Et, süt, yumurta yani proteinli gıdalar mide de tuz asidi ile sindirilirken un ve nişastalı gıdaların sindirilmesi oldukça zordur. Herkes sindirimin mide de başladığını zanneder fakat sindirim ağızda tükürükle başlamaktadır. Yani özet şudur protein ve karbonhidratlı besinler aynı öğün aynı miktarda yenmez. Proteinli gıdalar fazla olmalıdır ve onun yanında ekmek yoksa patates yenmesi önerilmektedir.

Diyet yaparken sindirim sisteminin düzenli çalışıp çalışmadığına son derece dikkat etmelisiniz. Eğer bir sindirim bozukluğunuz var ise doktora başvurmanızı önermekteyiz.

Sindirim sistemi bozukluğu nedir buradan ulaşabilirsiniz.

O zaman gelelim dengeli beslenmeye;

Dengeli Beslenme Nedir Nasıl Yapılır ?

İnsan hem et hem de sebze yiyebilen bir canlıdır. İnsanın beslenebilmesi için sebze veya et yemelidir bu düzen bu şekildedir. Bizim önerimiz beslenme biçiminiz sebzeden tarafa olmalıdır. Örnek verelim eğer patates mümkünse kabuğuyla pişirmelidir. Ekmek kepekli undan yapılmalıdır, sebzeleri çiğ şekilde tüketmeniz önerilir fakat eğer isterseniz bazı sebzeleri salata yapıp yiyebilirsiniz. Meyveleri taze tüketmelisiniz.

Yağsız et veya balık protein ihtiyacımızın vazgeçilmez karşılayıcılarıdır. Haftada dört gün et veya balık üç gün peynir, süt veya ayran gibi besinler tercih edilmelidir. Dengeli beslenme içerisinde sebze, sebze suları, meyve ve kepekli ekmek illaki bulunmalıdır. Yeterince süt ürünü tüketirseniz et tüketmeme şansınız vardır.

Almanız gereken yağ miktarı günlük 80 gramı geçmemelidir. İnsan vücudunun ortalama yağ oranı %18dir ve bu kadınların vücuduna oranla kadınların vücudu erkeklerin vücudundan %5 ten fazla yağ bulunmaktadır. Eğer harcadığınız kaloriden fazla yerseniz yağ oranınızı arttırmamak mümkün olmayacaktır. Bilmekteyiz ki 1 gram yağ 9 kaloriye eşittir.

İnsan vücudunda yağ birikimi çoğalırsa o zaman deri altında fazla yağ olduğu anlaşılmaktadır. Bu bir portakal kabuğu görünümüne bürünür yani buruşur. Buna selülit ismi verilir.

Selülit nedir ve nasıl tedavi edilir buradan ulaşabilirsiniz.

Herkes ideal boy ve kilosunu merak etmektedir ideal boy ve kilonuzu nasıl hesaplayacağınızı merak ediyorsanız ideal boy ve kilo makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Size Önereceğimiz Diyet Yemekleri

 

 

 

YAZAR BİLGİSİ
Birbirinden farklı yemek tarifleri, tatlı tarifleri, binlerce doğal yemek tarifleri, salata tarifleri ve pratik yemek tariflerini sizlere sunmaktan mutluluk duyan bir kişi. Size Yemek Tarifleri
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.