Evde Gül Nasıl Yetiştirilir
Evde Gül Nasıl Yetiştirilir, görüntüsü kokusu ile gönülleri çalan pozitif enerji yayan, gülleri evde nasıl yetiştireceğinizi öğreneceksiniz. Aslında evde çiçek yetiştiriciliği ile uğraşan insanların en çok tercih ettiği bitkiler arasındadır. Birçok yeri güzelleştirmenizi renklendirmenizi sağlar. Sizler için bu yazımızı, taze görünmesi ve bakımı nasıl yetiştirileceği gibi öğretici bilgilerle doldurduk. Bunları uygulayarak canlılığını koruyacak ve oldukça güzel görünen güller yetiştirebileceksiniz.
Evde Gül Nasıl Yetiştirilir
Saksıda gül fidanı nasıl yetiştirilir:
Bitki ailesinin hoş kokulu türünden olan güller doğru yöntemleri uyguladığınızda kolay bir şekilde yetiştirilebilir. En önemli noktalardan ikisi saksının doğru konumlandırılması ve topraktır.
Evde gül nasıl yetiştirilir, gereken malzemeler:
- Gül yetiştirmek için saksı, toprak, malç ve su yeterlidir.
- Saksı türünün çömlek olması önemlidir.
- Çömlek saksı gülün fidanının köklerini, toprağı önemli ölçüde korur.
- Humuslu toprak kullanmak için en önemlisidir.
Evde gül nasıl yetiştirilir:
Humuslu toprak ile çömlek saksının üzerini kapatın. Gül fidesinin toprak altına girmesi ve dik durması ölçüt olarak alınabilir.
Gülün dallarını budandıktan sonra yaprak ve çiçeklerini temizleyin.
Saksıdaki toprağı nemlendirmek için püskürtücü yardımı ile biraz sulayın. En önemli nokta ise suyun fazla olmamasıdır. Ekme çukuru açın, alt bölümü toprağa iyi bir şekilde girdiğinden emin olduğunuzda diğer fideleri sırasıyla saksıya yerleştirin.
Gül hangi ayda dikilir:
En ideal ay aralık ayıdır, hava şartlarına göre ise mart-nisan ayları da dahil olabilir. Bununla birlikte günde birkaç saat güneş aldırmanız gerekir havanın soğuk ya da yoğun sıcak olmadığı zamanlarda gül dikimi yapılabilir
Gül fidesi nasıl ekilir:
Fideyi dallardan ayrıştırıp toprağa gelecek bölümü eğimli bir biçimde kesin ve toprağa yerleştirin. Tabanın nemli kurumamış olması gerektiğini unutmayın. Fidenin taze olması çok önemlidir
Gül tohumu nasıl ekilir
Gül tohumu alındıktan sonra nemlendirmek için 2-3 gün suda bekletilir, bol suda yıkanır ve kabuklarından arındırılır. Tohumlar bir kavanoza konup 3-5 derece ısıda bekletilir. Hemen ardından tohumlar gazete kağıdına boşaltılır. Sağlıksız olanlar ayrılır çimlenmiş olanlar toprak yüzeyinin altına yerleştirilir.
Soru ve sorunlarınızı yorumlarda belirtiniz.