Nohutun Faydaları Nelerdir?, Nohut, kış aylarının vazgeçilmez bakliyatlarından birisidir. Vücut direncini arttırdığı bilinen nohut çok iyi bir bitkisel protein kaynağıdır....
Evde Kasımpatı Çiçeği Nasıl Yetiştirilir
Evde Kasımpatı Çiçeği Nasıl Yetiştirilir, Sonbahar ayları ile beraber gözlerimizi şenlendiren kasımpatı, kat kat kadife görünümü ve taş yapraklarıyla papatyagiller familyasından, belki de en büyüleyici üyelerinden biridir. Hassas bir çiçek olsa da özenli bir bakım gösterdiğinizde, evinizin en güzel köşesini süsleyecek bir çiçektir.
Evde Kasımpatı Çiçeği Nasıl Yetiştirilir
- Öncelikle kasımpatı çok soğuk ve çok sıcak iklimler için iyi bir seçim olmayabilir. Doğrudan ışık görmeye ihtiyaç duymayan kasımpatı, ışığa doğru yönelerek büyüme eğilimindedir. Bu sebepten ötürü kasımpatının gölgede kalan bir kısmı varsa, dönüşümlü olarak yer değiştirilmesi tavsiye edilmektedir. Kasımpatının çoğaltmak için kökten ayırma ya da tohum ekme yöntemlerinden birini tercih edebilirsiniz.
- Kışın sonu, baharın başı olan zaman dilimi, kasımpatı tohumlarını ekmek için en iyi zaman dilimidir. Dikim işlemi, torfun üzerine tohumlar ekilip sonrasında 1 santimetre kadar torfla üzeri kapatılarak yapılmaktadır. Bütün işleminden sonra can suyu kesinlikle verilmelidir.
- Ancak halihazırda elinizde bir kasımpatı bitkisi varsa kökünden ayrılan kısmı bir saksıya diktiğiniz an, ekmiş olup kasımpatı çoğaltabilirsiniz. Mayıs ayı kökten çoğaltma işlemi için tavsiye edilen bir zamandır.
- Ekilen tohumlar 15-20 gün içerisinde çimlenmeye başlamaktadır. Çimlendirme hız kazandırmak isterseniz, ekim yaptıktan sonra toprağın üzerini streç filmle kaplayıp üstüne bir kaç delik oluşturabilirsiniz. Bu çimlenme için en ideal ortamın oluşturulmasında yardımcıdır.
- Ekim yapacağınız toprağın vitamin ve mineral açısından zengin olduğundan emin olmalısınız. Eğer dilerseniz kendi elinizle vitamin veya mineral takviyesi ile toprağınız zenginleştirebilirsiniz.
YAZAR BİLGİSİ
YORUMLAR