Evde Kelle Paça Çorbası Tarifi

Evde Kelle Paça Çorbası Tarifi

Eczane olarak varsaya bileceğimiz mutfağın vazgeçilmezlerinden olan Evde Kelle Paça Çorbası Tarifi ile karşınızdayız. Eğer bu tarz çorba tariflerine bakmak istiyorsanız linke tıklayarak ulaşabilirsiniz. Genelde dışarıda yediğimiz lokantalarda, işkembecilerde, çorbacılarda içilen ve sıklıkla tercih edilen kelle paça çorbası genelde kurban bayramlarında evde yapılıp tercih edilmekte. Onun haricinde evde yapıldığı çok görülmemiştir. Vereceğimiz yapımı çok kolay olan kelle paçayı artık sizde evde yapabilecek lokantaya gitmeyeceksiniz.

Eğer çok sık hastalanıyorsanız bunu siz ve yakınlarınıza içirdiğinizde ailenizden herhangi birine içirdiğinizde hastalığının kısa süre içerisinde geçeceğini görebileceksiniz. Bağışıklık sistemine birebir gelen kelle paça çorbasını genellikle hastalar içmekte ve hastalara önerilmekte fakat tabii ki sırf damak zevki için içip beğenenlerde oldukça fazla.

Kemikleriniz ve eklem yerleriniz ağrıyorsa içip kendinize gelebileceğiniz bir çorba tarifi vereceğiz. Tarihçesinin çok eskilere dayandığı bu çorbanın sizlere tarihçesini de vereceğiz faydaları saymakla bitmiyor bu çorbanın. Ancak yapımı oldukça zor ve titizlik gerektirir. Bu çorbaya önereceğimiz iki şey var birincisi sarımsak ikincisi ise sirke eğer malzemeleri hazırladıysanız sizi tarife almadan önce bu çorbanın tarihçesini verelim o halde.

Kelle Paça Çorbasının Sağlığa Yararları

Genellikle sabahın erken saatlerinde tercih edilen bir çorba olan Kelle Paça Çorbasının oldukça keskin bir tadı bulunmaktadır. Fakat isteğe göre değişmektedir tercih ediliş saatleri kimisi akşam yemeğinden önce ana çorba olarak içer kimi sabah kahvaltısında kimi gece saatlerinde içer. Oldukça faydalı olan bu çorbanın aslında tercih ediliş saati yoktur o kadar güzeldir ki isteyen istediği saatte tercih edebilir.

Uyandırıcı bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Ve enerji deposu olduğu da bilinmektedir. Gün boyunca harcayacağınız enerjiyi bir tabak kelle paça çorbası ile karşılayabilirsiniz. Çoğu zaman sarımsak ile tercih edilir ve bu sayede sarımsağın faydaları da bu çorba sayesinde alınabilir. Çoğu beslenme uzmanı bu çorbayı önerir sindirim sistemine oldukça faydası olduğu bilinmektedir. Hazım sistemini kolaylaştırabilen bu çorbanın haftada en az iki veya üç kere tüketilmesi önerilmektedir.

Kelle Paça Çorbasının Tarihçesi, Nereden Nasıl Gelmiştir?

Kökü oldukça uzun yıllara dayanan Kelle Paça Çorbası nereden gelmiştir sorusuna Rumeli ve Balkanlardan geldiğinin cevabını verebiliriz.1800’lü yılların sonuna doğru yapılıyor olmasına rağmen bugün bile seçen ve tercih eden oldukça fazla insan bulunmaktadır. En çok nerede tüketilir sorusunun cevabına ise Marmara Bölgesi ve Trakya Bölgesi cevabı verilebilir. Günümüzde menülerde genellikle ana çorba olarak tercih edilir.

Kelle Paça Çorbasının Hazırlık Aşamaları, Nasıl Hazırlanır ?

Bu çorbanın en güzel ve büyük özelliklerinden birisi hem büyükbaş hem küçükbaş hayvandan yapılabiliyor olmasıdır. En çok tercih edilen kısmı ise keçilerin arka ayak taraflarından yapılanıdır. Yapılışının oldukça zahmetli olduğunu bilmekteyiz. Bu yüzden çoğu insan evden dışarıya giderek yemeyi tercih eder çünkü oldukça zordur. İsmi ise yapılışında hem kelle hem paça kullanıldığı için bu isme layık görülmüştür. Çoğu çorba ustası ise en zor kısmın temizlemesi olduğunu ifade etmiştir. Ki düşünülürse gerçekten temizliği çok zor olmalı. Temiz bir çorba hem sağlık hem lezzet açısından oldukça önem arz etmektedir. Arka planda etin kemikten ayrılması için yüksek ısılı suda kaynatılması gerekmektedir. Bu kaynatma süreci iste 40-60 dakika arasında bir süre almaktadır. Etler iyice haşlandığında ise süzme aşamasından büyük süzgeç ile geçirilmektedir.

Eğer malzemeleri hazırladıysanız ve kelle paça çorbası hakkında fikirlere sahip olduysanız sizleri mutfağa kellemiz ve paçamızın yanına alalım ve temizlemeye başlayalım. Fakat emin olabilirsiniz ki dışarıdan yediğinizden daha çok keyif alacaksınız o yüzden bütün uğraşlarınıza değeceğine oldukça eminiz. E haydi hazırlayalım bu muhteşem çorbayı ve limon, sarımsak, sirke ile güzelleştirip içelim şifa kaynağını.

Evde Kelle Paça Çorbası Tarifi İçin Gerekli Malzemeler

  • 1 tane Kelle(dana veya koyun
  • 4 tane Ayak (dana veya koyun)
  • 1 tane İşkembe
  • 6 tatlı kaşığı Zeytinyağı
  • 4 tatlı kaşığı Un
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tatlı kırmızı toz biber

Servisi için;

Evde Kelle Paça Çorbası Tarifi Yapılış Aşamaları

  1. Pişirmeden evvel kellenin iyice temizlendiğinden emin olmak için suyunu periyotlarla değiştirerek bir gece boyunca suda beklemeye alın. Sonrasında süzmüş olduğunuz kelleyi düdüklü bir tencere aktarın ve üstünü geçecek miktarda su ile doldurun. Yaklaşık otuz dakika kadar pişmesine izin verdikten sonra haşlama işlemi için pişmeye bırakın.
  2. Haşlama işleminin sonunda tencereden çıkarmış olduğunuz kelleyi didikleyin. etlerini bir kenara alın. Haşlama için arta kalan suyu da bir kenarda tutun.
  3. İyice arındırmış olduğunuz işkembeyi ve ayakları ihtiyaç duyarsanız tütsüleyin. İşkembe ve paçaları aldığınız tencereyi üzerini geçecek kadar suyla doldurun. otuz dakika kadar kaynattıktan sonra pişmesi için bırakın.
  4. Sürenin sonunda küçük parçalara böldüğünüz işkembeyi bir kaba aktarın. Aynı işlemi ayaklar için de uygulayın.
  5. Ayrı bir tencereye unu ve yağı aktarın ve unun rengi koyuluncaya dek kavurun. Sonrasında ayırmış olduğunuz kelle ve işkembelerin suyunu tencereye aktarın.
  6. Un, eriyip homojen bir şekilde karışıncaya dek karıştırma işlemini sürdürün. Ardından didikleyip kenara almış olduğunuz kelle ve işkembe etlerini çorbanın içerisine ekleyin.
  7. Kaynama seviyesine ulaşıncaya dek karıştırdığınız çorbanıza tuzunu ekleyin. Küçük bir tencerede kızdırmış olduğunuz toz biber ve tereyağını da çorbanıza ilave edin.
  8. İyice karıştırdığınız çorbanız, kaselere bölüştürüldükten sonra servise hazırdır. Afiyet olsun!

 

YAZAR BİLGİSİ
Birbirinden farklı yemek tarifleri, tatlı tarifleri, binlerce doğal yemek tarifleri, salata tarifleri ve pratik yemek tariflerini sizlere sunmaktan mutluluk duyan bir kişi. Size Yemek Tarifleri
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.