Hindistan Cevizi Yağı Nedir

24.01.2021
509
Hindistan Cevizi Yağı Nedir

Hindistan Cevizi Yağı Nedir, Hindistan cevizi yağı antik çağlardan bu yana eski Asya’da ekstre formunda imal edilen bir yağdır. Kıyılmış veya rendelenmiş Hindistan cevizleri özellikle kek, şekerleme, tatlı yapımında kullanılmak üzere ihraç edilir. Hindistan cevizi yağı ise günümüzde oldukça popülerlik kazanmış bir bitkisel yağdır. Hindistan cevizi yağının birçok farklı kullanım alanı ve faydası vardır.

Hindistan Cevizi Yağı Nedir

Çiğ ve olgun Hindistan cevizinden elde edilen yenilebilir bir yağ olan Hindistan cevizi yağı, saç bakımı, kozmetik, deterjan kokusu, renklendirici üretimi, gıda ve emülgatör gibi çok geniş bir kullanım alanına sahiptir. Hindistan cevizi yağının formu saklandığı koşullara bağlı olarak değişmektedir. 24 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda Hindistan cevizi berrak bir sıvı olarak gözükür. Daha düşük derecelerde ise Hindistan cevizi yağı katı opak ve beyaz bir renkte gözükür. Aynı zamanda Hindistan cevizi yağını uzun süre saklayabilirsiniz. Kiler buzdolabı veya serin bir ortamda uzun süre boyunca, depolanabilen bir yağdır. Eğer yumuşak ve sıvı bir Hindistan cevizi yağı istiyorsanız, oda sıcaklığında tezgahınızda veya dolabınızda tutabilirsiniz. Eğer buzdolabında tutarsanız katı bir forma bürünür ve kullanabilmek için  oda sıcaklığında bir süre bekletmeniz gerekir.

Birbirine çok karıştırılan iki şey olan, Hindistan cevizi yağı ile kreması tamamen ayrı yöntemlerle elde edilen şeylerdir. krema meyvenin çekilerek  rendelenmiş hali olarak tüketilmektedir yağ ise meyvenin   preslenmesi ile elde edilir.

Hindistan cevizi yağının ikiye ayrıldığı nokta: rafine edilmiş ve rafine edilmemiş olmasıdır.

  • Rafine edilen Hindistan cevizi yağı daha tatsız ve kokusuz yağlardır. Maruz kaldıkları filtrelemeler kokuları giderebilir. Bunun yanı sıra arıtma işlemi Hindistan cevizi yağının dumanlanma noktasını yukarı çeker, 
  • Dolayısıyla ya bozulmadan daha yüksek sıcaklıklara dayanabilir fakat rafine yağların hepsi aynı şekilde yöntemle işlenmeyebilir.
  •  İşlenmemiş rafine Hindistan cevizi yağı soğuk presleme yoluyla elde edilir. Hindistan cevizinden elde edilen su veya süt önce çiğ meyveden çekilir. İşlenmemiş olan Hindistan cevizi yağları aromasını yoğun bir şekilde içinde barındırır.

Hindistan Cevizi Yağının Faydaları nelerdir merak ediyorsanız bu yazımıza ulaşabilirsiniz.

YAZAR BİLGİSİ
Birbirinden farklı yemek tarifleri, tatlı tarifleri, binlerce doğal yemek tarifleri, salata tarifleri ve pratik yemek tariflerini sizlere sunmaktan mutluluk duyan bir kişi. Size Yemek Tarifleri
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.