Kişniş Tohumunun Faydaları Nelerdir

28.01.2021
857
Kişniş Tohumunun Faydaları Nelerdir

Kişniş Tohumunun Faydaları Nelerdir, Kişniş tohumu bir diğer adıyla aş otu içerisinde sineol ve linoleik asit barındırmaktadır. Bu asitler etkili bir bakteri karşıtı olma özelliğine sahiptir. Özellikle salata ve yemeklerin içerisinde bol bol yer alan kişnişin faydalarından bahsedeceğiz. Maydanoz ailesinden gelen kişniş, maydanoza çok benzemekte, ancak yapraklarındaki girinti ve çıkıntı onu maydanozdan ayırmaktadır.

Kişniş her ne kadar faydalı olsa da rahim  kaslarında gevşeme sağladığı için gebe kadınlar tarafından tüketilmesi oldukça tehlikelidir. Toksin atıcı özelliğinden dolayı emzirmekte olan annelerin kesinlikle tüketmeden önce bir uzmana başvurulması gerekir.

Aynı zamandan maydanoza alerjiniz varsa yine kişniş tüketimi tavsiye edilmemektedir. Ciltte kaşıntı ve döküntüye neden olabilip, aşırı tüketildiği takdirde ishale da yol açabilir. Alternatif tıpta yüzyıllar boyunca kullanılan kişniş, aynı zamanda kozmetik sanayisinde de hammadde işlevindedir. Bitki ve tohumun tüketilmesinin yanı sıra, tohumların ölçülmesi ile kişniş yağı da kullanılmaktadır. Kişniş yağı özellikle ağız içerisinde bulunan iltihabı temizleme de kullanılmaktadır. Mide rahatsızlıklarına da fayda sağlayan kişniş yağı, ülser ve reflü gibi hastalıklar için doğal bir ilaçtır. Ağız yaraları için ılık suyun içerisine birkaç damla damlatılıp, gargara olarak kullanıldığında doğal bir çözüm sağlar.

Kişniş Tohumunun Faydaları Nelerdir

  • Kişniş içerisinde bulundurduğu A vitamini sayesinde, göz sağlığı için oldukça faydalıdır. Yaşanabilecek görme problemlerinin önüne geçer.
  • İçerisinde bulunan B vitamini ise sinir sistemini destek olmaktadır. Yorgunluk, stres ve uykusuzluk gibi problemlerin hafifletilmesinde kullanılabilir.
  • Felç, kalp krizi gibi hayati risk taşıyan hastalıkların oluşumunu önlemede yardımcıdır. Kişniş kolesterol seviyelerinin düzenlemek için de kullanılabilir.
  • Bağışıklık sisteminin dostu olan kişniş, içerisinde bulunan antibakteriyel özellik sayesinde vücudunuza enfeksiyonlara karşı bir bariyer gibi korumaktadır.
  • Ağız kokusunu gidermek ve ağızda oluşan yaraların giderilmesinde kullanılabilir.

 

YAZAR BİLGİSİ
Birbirinden farklı yemek tarifleri, tatlı tarifleri, binlerce doğal yemek tarifleri, salata tarifleri ve pratik yemek tariflerini sizlere sunmaktan mutluluk duyan bir kişi. Size Yemek Tarifleri
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.