Mezgit Balığının Faydaları Nelerdir?

04.02.2021
1.827
Mezgit Balığının Faydaları Nelerdir?

Mezgit Balığının Faydaları Nelerdir?, Mezgit balığı, Marmara ve Karadeniz’in derin sularında yaşamını sürer. Ekonomik açıdan önemli bir değere sahiptir. Lezzeti ve mutfak kültürü bakımından değerli bir balık denilebilir. Uzun ve ince bir balıktır. 3 tane sırt yüzgeci vardır. Vücudunun üst kısmı mavi, yan ve alt kısımları açık renktedir. Bilimse olarak kullanılan adı ise “Merlangius Euxmus” olarak bilinmektedir. Büyük bir mezgit 20-35 cm arasında büyüyebilmektedir. Ağırlık bakımından ise 175-225 gram olarak değişebilir. Derin sularda yaşamasına rağmen avlanmak için gündüzleri yüzeye yaklaşır. Avları arasında, sardalya, hamsi gibi sürü halindeki yavru balıklardan beslenir. Lezzetli olduğu için sıklıkla tercih edilir. Beyaz eti, lezzeti sebebiyle “tavuk balığı” olarak adlandırılmaktadır.

Mezgit balığını nasıl pişireceğinizi bilmiyorsanız. Buradan, “Mezgit balığı nasıl pişirilir?” öğrenebilirsiniz.

Mezgit Balığının Faydaları Nelerdir?

  • İçerisinde bol miktarda B vitamini bulunur. Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelir. Düzenli bir şekilde mezgit balığı tüketirseniz vücudunuzun enerji ve gücünü arttığını gözlemleyebilirsiniz.
  • Beyin ve vücut gelişimini önemli ölçüde etkiler. Beynin aktif çalışmasına ve hafızaya iyi gelmektedir. Bunlar bütün balıklarda var diyebilirsiniz, mezgitte bu etkileri daha iyi hissedeceksiniz.
  • Mezgit türündeki balıklar, çoğu hastalığa şifa olarak bilinmektedir. Folik asit açısından zengin bir balıktır. Diyabet ve kalp hastalıklarına karşı faydalı olduğu bilinir.
  • Mezgit balığında bulunan iyot sayesinde, tiroid hormonlarını düzenler. Bu sayede hormonlar daha verimli ve daha hızlı çalışmasını sağlar.
  • Mezgit balığında Omega-3 bulunmaktadır. Eğer kişisel bakım açısından mezgit balığı tüketiyorsanız, cildinize katkısı olduğunu söyleyebiliriz.
  • Metobolizmayı düzenler bu sayede tam anlamıyla güçlü ve enerjik hissedebilirsiniz.
  • 100 gram mezgit balığında, 20 gram protein, 351 miligram potasyum, 26 miligram magnezyum, 261 miligram sodyum ve 14 miligram kalsiyum yer alır.
YAZAR BİLGİSİ
Birbirinden farklı yemek tarifleri, tatlı tarifleri, binlerce doğal yemek tarifleri, salata tarifleri ve pratik yemek tariflerini sizlere sunmaktan mutluluk duyan bir kişi. Size Yemek Tarifleri
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.