Portakal Yağı Nelerde Kullanılır?

11.02.2021
74
Portakal Yağı Nelerde Kullanılır?

Portakal Yağı Nelerde Kullanılır?, Özünde saklı olan mucizevi bir yağdır. Çoğu yağ bu şekildedir diyebilmekteyiz. Yenileme ve güzelleştirme konusunda ilk sıralarda gelen yağlardan bir tanesidir. Kozmetik ve tıp alanında sıklıkla kullanılmaktadır. Güçlü ve uçucu bir yağ olarak bilinmektedir. Farklı etkileri bulunmaktadır. Cilde faydaları ile bilinmektedir. Çoğu kozmetik firması ürünlerinde portakal yağı kullanmaktadır. Saça da faydaları bulunmaktadır. Birçok kişinin derdine devadır.

Portakal Yağının Faydaları Nelerdir? merak ediyorsanız buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Portakal Yağı Nelerde Kullanılır?

Sadece cilt bakımında kullanılmamaktadır. Ev ihtiyaçlarında, endüstriyel amaçlı ve yemek sanayinde kullanılmaktadır.

  • Temizlik için bir numara diyebilmekteyiz. Zemin, mobilya, tezgah üzerinde bulunan geçmeyen leke ve yağları geçirmekte kullanılmaktadır.
  • Endüstriyel amaçlı, oda parfümü, deodorant, vücut losyonu, yüz kremi ve sabun yapımında kullanılmaktadır. Bahsetmediğimiz bir diğer nokta yemek sanayinde de kullanılmaktadır.
  • Yemek sanayinde, tatlı, çikolata, bisküvi, şeker, içecek hamur ürünleri gibi benzer gıdalarda lezzet ve hoş koku katması için kullanılmaktadır.
  • Selülit sorununu gidermektedir. Hücre yenilemesini sağlamaktadır. Uygulanma şekli, banyo, inhalasyon, kompres ve masaj benzeri yöntemlerle uygulanmaktadır. Canlılık ve ferahlık kazandırmakta kullanılmaktadır. Akne ve sivilce sorunları gidermektedir. 10 damla portakal yağı ile biraz zeytinyağı birleştirilirse saç maskesi yapılabilmektedir. Saça uygulanan bu karışım 30-40 dakika sonra yıkandığında saçlarınıza sağlık ve güzel görünüm kazandırmaktadır.

 

 

 

YAZAR BİLGİSİ
Birbirinden farklı yemek tarifleri, tatlı tarifleri, binlerce doğal yemek tarifleri, salata tarifleri ve pratik yemek tariflerini sizlere sunmaktan mutluluk duyan bir kişi. Size Yemek Tarifleri
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.