Margarin Nelerde Kullanılır?

11.02.2021
772
Margarin Nelerde Kullanılır?

Margarin Nelerde Kullanılır?, Rumca inci anlamında olan “margaron”  kelimesinden türetilmiştir. Değerli bir ürün olan margarin dikkat çekiciliği ile bilinmektedir. Soya ve pamuk yağı gibi kolay bulunan ürünlerden üretilmektedir. Ekmeğe sürülüp yenilen çeşitleri olduğu gibi farklı çeşitleri de bulunmaktadır. Dört çeşit margarin bulunur, hamur işlerinde kullanılan margarin, kahvaltıda kullanılan margarin, sıvılaştırılmış margarin ve yemeklik margarin olmak üzere dört çeşidi vardır.

Margarinin Zararları Nelerdir? merak ediyorsanız buradan kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Margarin Nelerde Kullanılır?

Tereyağı olmadığında genellikle tercih edilmektedir. Bitkisel bir yağdır. Hamur işlerinde kısaca tereyağının kullanıldığı çoğu alanda kullanılabilmektedir. Et yemeklerinde tercih edilmemektedir. Oldukça basit yanabilir. Isı seviyesi düşük bir yağdır. Hamur işlerinde kullanılan margarin o hamur işinin daha geç bayatlamasına yardımcı olmaktadır. Dayanıklı ve kıyır kıyır hamur yapmanızı sağlamaktadır. Uzun süre dayanmasını istenilen hamur işlerinde kullanılmaktadır. Yani kekler ve kurabiyeler başta olmak üzere bütün hamur işlerinde margarin kullanılmaktadır.

 

YAZAR BİLGİSİ
Birbirinden farklı yemek tarifleri, tatlı tarifleri, binlerce doğal yemek tarifleri, salata tarifleri ve pratik yemek tariflerini sizlere sunmaktan mutluluk duyan bir kişi. Size Yemek Tarifleri
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.